четвъртък, 8 януари 2009 г.

Съединението на ромите. Поука за Българина !




Повод за тази публикация е статията публикувана в news.bg, където БНР съобщава, че в град Пазарджик, около 1000 роми изнасят протестно шествие срещу размириците в ивицата Газа. Протестът е насочен срещу Израел, която от близо месец води масирани военни действия срещу групировката ХАМАС. До тук добре ! Нека погледнем някои цитати:

"С призиви „Алах е велик" и „Израел е терорист" близо 1000 мюсюлмани заляха централните улици на Пазарджик. "

"Организатор е мюсюлманското настоятелство в ромския квартал „Изток". В митинга са се включили и общински съветници от РОМА и ДПС. "

Действията на организаторите на протеста се простират дори по-далеч и се изразяват в декларация за изпращане на омиротворителни сили, адресирана до премиера Станишев. Нека погледнем трезво на този случай - шествието разбира се едва ли отразява личните интереси на събралите се роми. Мога да стигна и по-далеч, като кажа, че малко хора от събралите се са имали идея срещу какво точно протестират. Много силна и явна е обаче поуката, която ние - гражданите на България, трябва да извлечем от този протест. Ще цитирам следният израз, който много от нас са забравили:

Съединението Прави Силата !



Точно така ! Огледайте се. Щом група роми - мюсюлмани (както се твърди), могат да излязат на един, честно казано "инсцениран" протест и да защитават кауза, с която имат малко общо, то това трябва ли да значи, че ние - гражданите, които плащаме сметки, осигуровки, опитваме да пестим и правим висчко възможно да свържем двата края и да оцелеем, трябва да мълчим ? Трябва ли да продължаваме да мразим и сляпо да подминаваме "кървящите" проблеми, които имаме ?

НЕ !

Нека не мълчим повече. Трябва да бъдем чути. Трябва да излезем !





Няма коментари:

Публикуване на коментар