четвъртък, 29 януари 2009 г.

29.01 Варна - първи опит за флашмоб протест

Варна - 29 Янаури, 18:00.
Днес бе осъществен първи опит за флашмоб в град Варна, като предполагаеми участници са част от гражданите и студентите присъствали на протеста от 28 януари в морската столица. Група от десетина души изненадващо се появи пред сградата на община Варна в края на работния ден и разпънаха 5 метров плакат, на който пишеше "Оставка. България е наша". Пред смаяните погледи на варненци, студентите призоваваха минувачите да се присъединят към тях с лозунгите "Елате с нас, протеста е за вас!" и "България за младите хора. Подкрепете студентите и гражданите." Докато няколко души държаха огромния плакат, момиче и момче раздаваха на любопитните минувачи флаери, на които беше изписано посланието на svobodata.org, като за разлика от оригиналното послание, на което пише - "С най-голямо прискърбие ви съобщаваме, че при нещастен случай загина КОНСТИТУЦИЯ БЪЛГАРСКА", годините бяха сменени от 1991 - 2008 на 1991 - 2009. Много хора се спираха и плахо наблюдаваха младежите, някои се подсмихваха и отминаваха. Огормното послание беше разпънато пред един от главните булеварди във Варна и имаше много шофьори, които спираха и крещяха през отворени прозорци "Оставка!", а пътници и контрольорки от преминаващите автобуси махаха на младежите.
Цялото действие продължи 30 минути, докато полцаи от сградата на общината не дойдоха, за да изяснят ситуацията. За щастие униформените се проявиха като разбрани хора, и дори изявиха желание да участват в събитието, стига да не са на смяна и то да е в рамките на закона ;)

Дали събитието успя да привлече вниманието на хората ? Отговорът определено е - Да.

Варна започна и призовава останлите българи да се включат ...


(ЗАБЕЛЕЖА: Снимки от флашмоба не са публикувани. Много граждани успяха да снимат с фотоапарати и GSM-и. Ако някой има материали, моля нека изпрати на нашия e-mail изписан долу в ляво, за да ги публикуваме. Благодаря ! )

1 коментар:

  1. Здравейте, уважаеми г-н...

    Тия дни се роди една идея, със същината на която можете да се запознаете тук: Важна инициатива: първа национална среща на политически ангажираните граждани и на политическите блогъри в България - Пловдив, февруари 2009 г.

    Ще се радвам не само морално да подкрепите инициативата, не само да помогнете за популяризирането й, но и лично Вие да участвате със свой доклад на срещата.

    От името на инициаторите: Ангел Грънчаров

    ОтговорИзтриване